Musaca de vinete cu ricotta

Printeaza

Musaca de vinete cu ricotta din: vinete, ulei de măsline, ceapă, usturoi, roşii decojite, oţet balsamic, zahăr, ricotta, nucşoară, busuioc, feta.

Musaca_de_vinete_cu_ricotta

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • ulei de măsline (spray)
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 400 g roşii decojite din conservă
  • 1 linguriţă oţet balsamic
  • zahăr
  • 300 g ricotta
  • 1/4 lingură nucşoară rasă
  • 1 mână frunze de busuioc proaspete
  • 1/2 ceaşcă feta zdrobită

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C; se ung cu ulei 2 tăvi. Se taie vinetele în felii lungi şi groase de cca 1 cm. Se ung cu ulei pe ambele feţe şi se aşază în tavă într-un singur strat. Se coc la cuptor timp de cca 20 min. până se ru­menesc. După primele 10 min. se întorc; când sunt gata se scot din tăvi.

Intr-o tigaie adâncă separa­tă se prăjeşte ceapa tocată în puţin ulei, cca 5 min. Se adau­gă usturoiul tocat şi se mai prăjeşte 1 min. amestecând.

Se adaugă roşiile tocate şi se dau în clocot; se reduce focul şi se fierb 10 min. până ce se îngroaşă sosul. Se adaugă oţetul şi zahărul, sare şi piper.

Intr-un castron se ameste­că ricotta cu nucşoară şi bu­suioc tocat, sare şi piper. Se aşazâ într-o tavă un strat de felii de vinete şi se toarnă deasupra o treime din sosul de roşii pregătit, apoi se aşază 1/2 din amestecul de ricotta cu verdeaţă şi din , nou vinete, roşii şi restul de ricotta.

Se repartizează dea­supra restul de vinete, se unge cu restul de suc de roşii şi se presară brânză zdrobită. Se coace 20 min. şi se serveşte cu salată verde şi pâine albă.

Musaca de vinete cu ricotta

Musaca_de_vinete_cu_ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.