Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana

Printeaza

Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana din: vienete, carne de porc, ceapa, grasime, oua, patrunjel, rosii, cascaval, ardei capia (proaspeţi, congelaţi, la borcan), sare, piper, smantana, făină.

Ingrediente:Musaca_de_vinete_cu_rosii_cascaval_si_smantana

  • 2-3 vinete mai lungi
  • 500 g carne de porc
  • 4 cepe
  • 3 linguri grăsime
  • 3 ouă
  • 2 legături pătrunjel
  • 500 g roşii
  • 300 g caşcaval
  • 6-8 ardei capia (proaspeţi, congelaţi, la borcan)
  • sare
  • piper
  • 1 căţel usturoi

Pentru sos:

  • 1 ou
  • 100 g smântână
  • 50 g făină
  • 50 g caşcaval
  • 3 roşii feliate (facultativ)

Mod de preparare:

Toci car­nea, tai mărunt ceapa şi razi caşcavalul. Coci ardeii capia, îi cureţi şi îi desfaci în şuviţe. Opăreşti roşiile şi le decojeşti. Tai verdeaţa mărunt. Tai vine­tele felii în lungime, le sărezi şi le laşi 15-20 de minute la scurs.

Prăjeşti uşor feliile de vinete şi le scurgi de excesul de ulei. Ungi cu ulei un vas yena mai adânc şi aşezi felii­le de vinete, în lungime, ca o căptuşeală. Căleşti ceapa şi pui carnea tocată, apoi le înăbuşi împreună, picurând din când în când câte puţină apă rece.

Când e gata, laşi la răcit puţin şi dai încă o dată amestecul prin maşina de tocat. Amesteci compoziţia cu 1 ou şi cu 1 gălbenuş, cu verdeaţa tocată mărunt, usturoi, sare şi piper, împărţi compoziţia în 3. Pui o parte din carne pe fundul bolu­lui, uniform.

Peste carne, aşezi felii de roşii şi presari un praf de sare. Deasupra lor aşezi şuviţele de capia pe care le-ai împărţit în 3 grămezi. Peste ele aşezi caşcaval ras, împărţit în două grămezi.

Urmează car­nea tocată, roşiile, ardeii capia (toate din a doua grămadă) şi caşcavalul rămas.

Aşezi ultimul strat de carne peste caşcaval, apoi roşiile rămase şi ardeii capia rămaşi. Cu feliile de vine­te prăjite rămase acoperi stra­turile. Deasupra poţi pune felii de roşii.

Dai musacaua la cup­tor până începe să se coacă, moment în care torni sosul din oul bătut cu făina şi smântână, presărat cu caşcaval ras.

Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana

Musaca_de_vinete_cu_rosii_cascaval_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.