Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana
PrinteazaMusaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana din: vienete, carne de porc, ceapa, grasime, oua, patrunjel, rosii, cascaval, ardei capia (proaspeţi, congelaţi, la borcan), sare, piper, smantana, făină.
- 2-3 vinete mai lungi
- 500 g carne de porc
- 4 cepe
- 3 linguri grăsime
- 3 ouă
- 2 legături pătrunjel
- 500 g roşii
- 300 g caşcaval
- 6-8 ardei capia (proaspeţi, congelaţi, la borcan)
- sare
- piper
- 1 căţel usturoi
Pentru sos:
- 1 ou
- 100 g smântână
- 50 g făină
- 50 g caşcaval
- 3 roşii feliate (facultativ)
Mod de preparare:
Toci carnea, tai mărunt ceapa şi razi caşcavalul. Coci ardeii capia, îi cureţi şi îi desfaci în şuviţe. Opăreşti roşiile şi le decojeşti. Tai verdeaţa mărunt. Tai vinetele felii în lungime, le sărezi şi le laşi 15-20 de minute la scurs.
Prăjeşti uşor feliile de vinete şi le scurgi de excesul de ulei. Ungi cu ulei un vas yena mai adânc şi aşezi feliile de vinete, în lungime, ca o căptuşeală. Căleşti ceapa şi pui carnea tocată, apoi le înăbuşi împreună, picurând din când în când câte puţină apă rece.
Când e gata, laşi la răcit puţin şi dai încă o dată amestecul prin maşina de tocat. Amesteci compoziţia cu 1 ou şi cu 1 gălbenuş, cu verdeaţa tocată mărunt, usturoi, sare şi piper, împărţi compoziţia în 3. Pui o parte din carne pe fundul bolului, uniform.
Peste carne, aşezi felii de roşii şi presari un praf de sare. Deasupra lor aşezi şuviţele de capia pe care le-ai împărţit în 3 grămezi. Peste ele aşezi caşcaval ras, împărţit în două grămezi.
Urmează carnea tocată, roşiile, ardeii capia (toate din a doua grămadă) şi caşcavalul rămas.
Aşezi ultimul strat de carne peste caşcaval, apoi roşiile rămase şi ardeii capia rămaşi. Cu feliile de vinete prăjite rămase acoperi straturile. Deasupra poţi pune felii de roşii.
Dai musacaua la cuptor până începe să se coacă, moment în care torni sosul din oul bătut cu făina şi smântână, presărat cu caşcaval ras.
Musaca de vinete cu rosii, cascaval si smantana
Pofta buna!