Musaca de vinete cu rosii

Printeaza

Musaca de vinete cu rosii 

Ingrediente:Musaca de vinete cu rosii

  • 750 g carne
  • 3 vinete mari
  • 400 g roşii
  • verdeaţă
  • 1 ardei gras
  • 300 g grăsime
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper
  • zeamă de carne

 

Mod de preparare:

 

Curăţăm carnea de pieliţe, o spălăm şi o tocăm.

Tăiem mărunt ceapa, apoi o prăjim în grăsime încinsă, pînă se îngălbeneşte bine. Amestecăm carnea cu ceapa, lăsîndu-le să se prăjească împreună pînă ce carnea se desface uşor şi nu se mai formează cocoloaşe. Sărăm.

Tăiem vinetele în felii, în lung, necu­răţate de coajă, le sărăm şi le lăsăm pe un fund pînă se moaie. încingem gră­sime la foc iute, tăvălim feliile de vinete în puţină făină, scuturăm şi prăjim. Aranjăm jumătate din vinete pe» fundul unei tăvi. Peste vinete întindem carnea, cîteva roşii, verdeaţă, puţin piper şi ar­dei gras tocat mărunt. Deasupra punem restul de vinete şi turnăm puţină zeamă de carne.

Curăţăm roşiile de pieliţă, le tăiem fe­lii, le scoatem seminţele şi le aşezăm peste vinete, apoi dăm tava la cuptor o oră. Cînd musacaua a scăzut bine, o scoa­tem, lăsăm puţin să se răcorească şi ser­vim, tăind bucăţi pătrate.

Din osul cărnii, fiert cu apă şi cu o ceapa, obţinem zeama de carne pe care o turnăm în musaca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.