Musaca de vinete cu rosii
PrinteazaMusaca de vinete cu rosii
- 750 g carne
- 3 vinete mari
- 400 g roşii
- verdeaţă
- 1 ardei gras
- 300 g grăsime
- 1 ceapă mare
- sare
- piper
- zeamă de carne
Mod de preparare:
Curăţăm carnea de pieliţe, o spălăm şi o tocăm.
Tăiem mărunt ceapa, apoi o prăjim în grăsime încinsă, pînă se îngălbeneşte bine. Amestecăm carnea cu ceapa, lăsîndu-le să se prăjească împreună pînă ce carnea se desface uşor şi nu se mai formează cocoloaşe. Sărăm.
Tăiem vinetele în felii, în lung, necurăţate de coajă, le sărăm şi le lăsăm pe un fund pînă se moaie. încingem grăsime la foc iute, tăvălim feliile de vinete în puţină făină, scuturăm şi prăjim. Aranjăm jumătate din vinete pe» fundul unei tăvi. Peste vinete întindem carnea, cîteva roşii, verdeaţă, puţin piper şi ardei gras tocat mărunt. Deasupra punem restul de vinete şi turnăm puţină zeamă de carne.
Curăţăm roşiile de pieliţă, le tăiem felii, le scoatem seminţele şi le aşezăm peste vinete, apoi dăm tava la cuptor o oră. Cînd musacaua a scăzut bine, o scoatem, lăsăm puţin să se răcorească şi servim, tăind bucăţi pătrate.
Din osul cărnii, fiert cu apă şi cu o ceapa, obţinem zeama de carne pe care o turnăm în musaca.
Pofta buna!