Musaca de vinete cu smantana
PrinteazaMusaca de vinete cu smantana
- 400 g carne fără os
- 150 ml ulei
- 2 cepe
- 300 g roşii
- 1,5 kg vinete
- 1 ou
- 6 linguri smântână
- 3 linguri caşcaval ras
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Treci carnea prin maşina de tocat, ceapa o tai mărunt si împreună cu carnea o pui la prăjit în ulei pentru 10 minute. Laşi să se răcorească, adaugi oul, condimentele şi verdeaţa tocată.
Vinetele, spălate, le tai în felii groase de 1 centimetru. Aşezi musacaua într-o tavă unsă, alternând trei straturi de vinete şi două de carne.
Smântână o amesteci cu pasta obţinută din roşii şi o torni deasupra. Tava se dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Când este aproape gata presari caşcavalul ras şi mai laşi 5 minute la cuptor. Serveşti cu sos tomat.
Musaca de vinete cu smantana
Pofta buna!