Musaca de vinete cu smantana

Printeaza

Musaca de vinete cu smantana

Ingrediente: Musaca de vinete cu smantana

  • 400 g carne fără os
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 300 g roşii
  • 1,5 kg vinete
  • 1 ou
  • 6 linguri smântână
  • 3 linguri caşcaval ras
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Treci carnea prin maşina de tocat, ceapa o tai mărunt si împre­ună cu carnea o pui la prăjit în ulei pentru 10 minute. Laşi să se răcorească, adaugi oul, condimentele şi verdeaţa tocată.

Vinetele, spălate, le tai în felii groase de 1 centimetru. Aşezi musacaua într-o tavă unsă, alternând trei straturi de vinete şi două de carne.

Smântână o amesteci cu pasta obţinută din roşii şi o torni deasupra. Tava se dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.

Când este aproape gata presari caşca­valul ras şi mai laşi 5 minute la cuptor. Serveşti cu sos tomat.

Musaca de vinete cu smantana

Musaca de vinete cu smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.