Musaca de vinete cu sos de rosii si parmezan
PrinteazaMusaca de vinete cu sos de rosii si parmezan din: vinete, ulei de masline, rosii, mozzarella, pesmet, parmezan, usturoi, fulgi de ardei iute, busuioc.
- 2 vinete, tăiate pe orizontală în felii
- 8 linguri ulei de măsline
- 400g de rosii pasate
- 250g de mozzarella
- 1OOg de pesmet
- 1OOg de parmezan ras
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 mână de frunze de busuioc, tocate, plus câteva frunze întregi, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare cu fundul gros. Pune el usturoiul şi prăjeşte-l 1 minut. Adăugă rosiile şi fulgii de ardei iute. Acoperă tigaia şi lasă sosul să fiarbă câteva minute, până se îngroaşă. Adaugă busuiocul tocat şi amestecă bine, apoi lasă sosul deoparte.
Pune o tigaie-grill la foc mediu spre puternic. Unge feliile de vinete cu 2 linguri de ulei şi găteşte-le câteva minute pe fiecare parte, până se înmoaie şi se rumenesc. Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.
Unge o tavă încăpătoare cu 2 linguri de ulei. Pune în tavă câte un strat de felii de vinete, păstrând distanţă între ele. Toarnă câte puţin sos de roşii pe fiecare felie, apoi taie bucata de mozzarella în felii de dimensiunea vinetelor. Aşază mozzarella deasupra şi continuă să pui alternativ câte un strat de vinete, mozzarella şi sos de roşii până obţii 3 straturi de vinete.
Amestecă parmezanul cu pesmetul şi presară mixul deasupra ultimelor felii de vinete. Acoperă tava cu folie alimentară şi dă-o la cuptor 20 de minute. Indepărtează folia şi mai coace totul 10-15 minute, până când toppingul se rumeneşte. Pune fiecare porţie pe farfurii, decorează cu busuioc şi cu extra sos de roşii, apoi serveşte.
Musaca de vinete cu sos de rosii si parmezan
Pofta buna!