Musaca de vinete cu telemea de oaie
PrinteazaO reteta de musaca de vintele cu telemea din: vinete, ulei de masline, ceapa, rosii, carne de vita, vin alb sec, scortisoara, sare, piper, oregano, patrunjel, pesmet, branza rasa, unt, faina, lapte, nucsoara, telemea de oaie si suc de lamaie
- 800 g vinete
- 250 ml ulei de măsline
- 200 g ceapă
- 600 g roşii sau un borcan de sos
- 600 g came de vită tocată
- 250 ml vin alb sec
- scorţişoară
- sare
- piper
- oregano
- pătrunjel proaspăt
- 100 g pesmet
- 100 g brânză rasă
- 40 g unt
- 4 linguri făină
- 750 ml lapte
- nucşoară
- 3 ouă
- 200 telemea de oaie
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Prăjeşte vinetele tăiate cubuleţe. Toacă ceapa şi căleşte-o. Adaugă carnea şi las-o până scade. Pune roşiile decojiţe şi tăiate, vin, sare, piper şi scolţişoară şi mai lasă pe foc 5 minute.
La sfârşit, adaugă verdeaţa, un ou şi amestecă. Fă un sos Bechamel din unt, făină, lapte, sare, piper şi nucşoară.
După ce se răcoreşte, pune lămâie, două ouă şi brânza rasă. într-o tavă, pune jumătate din vinete, apoi carnea, restul de vinete şi telemeaua felii. La sfârşit torni sosul cu brânză şi roşii. Coace la cuptor o oră.
Poftă bună!