Musaca de vinete oparite si cartofi
Printeaza
O reteta de musaca de vinete oparite, cartofi, smantana, cascaval, carne de vita si oua.
- 3 vinete
- 3-4 linguri smântână
- o felie de caşcaval
- sare
- piper
- 8 cartofi
- 500 g carne de vita
- 4 oua
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai rondele fără să le cureţi de coajă, le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu
sare şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. în alt vas fierbi cartofii şi apoi îi cureţi de coajă şi-i tai rondele.
Treci carnea prin maşina de tocat şi o căleşti în ulei până se pătrunde. Când e gata, o treci din nou prin maşina de tocat, o amesteci cu 2 ouă şi potriveşti de sare şi piper.
Intr-un vas uns cu ulei aşezi un strat de rondele de vinete şi cartofi, unul de carne şi la final acoperi cu rondele de vinete şi cartofi.
Baţi smântână cu ouăle rămase şi cu sare şi piper, torni compoziţia peste musaca, presari caşcavalul ras şi o dai la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!