Musaca de vinete (varianta)

Printeaza

Musaca de vinete

Ingrediente:Musaca de vinete (varianta)

  • 500 g carne tocată
  • 3 vinete
  • 3 cepe
  • 5 ardei graşi
  • 4 roşii
  • 150 ml ulei
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • sare
  • 1 lingură făină
  • piper
  • 100 g brânză

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai rondele şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le pui pe un platou, în uleiul rămas căleşti ceapa tăiată mărunt şi după ce s-a călit, adaugi carnea, roşiile opărite, curăţate de pieliţe şi seminţe şi ardeii graşi tăiate toate cubuleţe.

Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă înăbuşit. Intr-o tavă unsă cu ulei, pui alternativ un strat de vinete şi un strat de carne cu ceapă şi roşii, astfel încât ultimul strat să fie de vinete.

Introduci tava în cuptor până se rumeneşte puţin, apoi torni peste musaca ouăle amestecate cu făina şi laptele, presari brânza rasă şi mai dai la cuptor până se rumeneşte bine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.