Musaca de vinete

Printeaza

Musaca de vinete

Musaca de vinete

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 5 ml de ulei de masline
  • 500 g de carne tocata (vita sau pore)
  • o cutie mare de rosii decojite
  • 4-5 rosii taiate cubulefe
  • 600 g de vinete
  • 800 g de cartofi
  • 200g branza
  • cascaval de oaie
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 40 g de faina
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • praf de chili

 

Preparare:
Se curata vinetele, se spala, se taie felii si se dau prin faina. Se pun la calit in tigaia cu uleiul de masline incins. Se scurg de ulei si se dau cu sare si piper dupa gust. Cartofii se spala, se taie rondele si se prjesc in tigaia cu ulei incins. Se scurg si se condimenteaza dupa gust.

Musaca de vinete.jpg

Ceapa, usturoiul, carnea, sarea, piperul si rosiile se fierb in putin ulei pe plita incinsa aproximativ 20 minute pana scade sosul de rosii.

Musaca de vinete1.jpg

Se unge o tava cu grasime (unt) si se asaza un rand de vinete, se presara cascaval de oaie, se pune un rand de carne tocata, un rand de cartofi, se presara cascaval, un rand de carne tocata si se asaza ultimul strat de vinete.

Intr-o cratita se prepare sosul alb din faina, lapte, unt, sare, piper, boia, praf de chili si se fierbe 10 minu­te. Se toarna sosul peste musaca si se baga in cuptor la o tempe­rature de 160 de grade C°.

Cu 10 minute inainte de a fi scoasa din cuptor se mai presara un rand de cascaval sa se topeasca si sa dea un aspect apetisant. Se orneaza cu fire de oregano la servire.

Musaca de vinete

Musaca de vinete

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna musacaua cu vinete. Neaparat servita cu smantana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.