Musaca de vinete
PrinteazaMusaca de vinete
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 5 ml de ulei de masline
- 500 g de carne tocata (vita sau pore)
- o cutie mare de rosii decojite
- 4-5 rosii taiate cubulefe
- 600 g de vinete
- 800 g de cartofi
- 200g branza
- cascaval de oaie
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 40 g de faina
- boia de ardei iute
- sare
- piper
- praf de chili
Preparare:
Se curata vinetele, se spala, se taie felii si se dau prin faina. Se pun la calit in tigaia cu uleiul de masline incins. Se scurg de ulei si se dau cu sare si piper dupa gust. Cartofii se spala, se taie rondele si se prjesc in tigaia cu ulei incins. Se scurg si se condimenteaza dupa gust.
Ceapa, usturoiul, carnea, sarea, piperul si rosiile se fierb in putin ulei pe plita incinsa aproximativ 20 minute pana scade sosul de rosii.
Se unge o tava cu grasime (unt) si se asaza un rand de vinete, se presara cascaval de oaie, se pune un rand de carne tocata, un rand de cartofi, se presara cascaval, un rand de carne tocata si se asaza ultimul strat de vinete.
Intr-o cratita se prepare sosul alb din faina, lapte, unt, sare, piper, boia, praf de chili si se fierbe 10 minute. Se toarna sosul peste musaca si se baga in cuptor la o temperature de 160 de grade C°.
Cu 10 minute inainte de a fi scoasa din cuptor se mai presara un rand de cascaval sa se topeasca si sa dea un aspect apetisant. Se orneaza cu fire de oregano la servire.
Musaca de vinete
Pofta buna!
Foarte buna musacaua cu vinete. Neaparat servita cu smantana.