Musaca din carne de vita si dovlecel
PrinteazaMusaca din carne de vita si dovlecel din: carne de vită fară os, dovlecei proaspeţi, ulei, ceapă, roşii proaspete sau bulion, ouă, faină, lapte, mărar, smântână.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de vită fară os
- 3,5 kg dovlecei proaspeţi
- 200 ml ulei
- 200 g ceapă
- 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulio
- 3 ouă
- 50 g faină
- 250 ml lapte
- 2 legături mărar
- 250 g smântână
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie în felii mai groase, în lungime, după care li se dă puţină sare şi se călesc în ulei încins.
Carnea se toacă prin maşina cu sită deasă şi se înăbuşă în grăsime, odată cu ceapa tăiată mărunt (se adaugă şi puţină apă). Când a fiert bine, i se adaugă verdeaţa tăiată mărunt.
Se unge o tavă cu grăsime şi se aşează alternativ, trei rânduri de dovlecei şi două de carne.
Se pun şi felii de coşii, toate între straturi. Se dă apoi la cuptor.
Când a început să fiarbă, se toarnă şi sosul şi se continuă fierberea.
Sosul se prepară în felul următor se zdrobesc roşiile şi se pun la fiert cu puţina apă.
Separat, se dizolvă faină în apă caldă şi se adaugă peste roşii sau bulion, continuând fierberea timp de 15-20 de minute.
Dacă între timp musacaua a început să se gratineze, se toarnă deasupra sosul pregătit pentru faţă (ouăle bătute în amestec cu lapte, cuburi de roşii sau bulion şi mărar tăiat mărunt).
Se serveşte cu smântână deasupra.
Pofta buna!
Trebuie sa incerc si eu musacaua asta