Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantana

Printeaza

Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantana

Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantana

Ingrediente:

  • 4-6 dovlecei (fără sîmburi)
  • o cană orez
  • 1/2 kg roşii
  • 50 ml ulei
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 cub condimente
  • 2 linguri bulion
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălăm dovleceii şi îi tăiem rondele de circa 1 cm. Le dăm un praf de sare si îi lăsăm 10 minute. Ii ştergem cu şerveţele şi le punem la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei. Le lăsăm să se rumenească uşor pe ambele părţi şi le scoatem tot pe şerveţele ca să-şi lase uleiul care este în plus.

Călim ceapa tăiata mărunt cu morcovul dat pe răzătoarea mare şi cu ardeiul tăiat fideluţă. Punem totul în aceeaşi tigaie în care s-au rumenit dovleceii, adăugăm orezul spălat şi mai călim cinci minute.

Stingem cu 1/2 l apă fiartă cu condimente şi acoperim tigaia. Intr-o tavă dreptunghiu­lară (este mai aspectuos un vas de Jena) aşezăm un strat de dovlecei prăjiţi, un strat subţire de roşii tăiate rondele punem toată cantitatea de orez cu legume.

Ultimul strat de dovlecei îl potrivim să fie peste orez. Finsăm cu rondele de roşii, subţiem bulionul cu puţină apă şi-l turnăm peste musaca. Dăm al cuptor şi la masă servim cu smântână sau iaurt şi presărată cu pătrunjel verde fin tocat.

Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantana

Musaca din dovlecei cu iaurt sau smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.