Musaca din pui şi legume fripte
PrinteazaMusaca din pui şi legume fripte din: piept de pui, cartofi, vinete, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei de masline, smantana, cascaval, cimbru, sare, piper.
- 1 piept mare de pui
- 500 g cartofi
- 2 vinete mari
- 4 ardei grasi
- 8 rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 200 ml smantana
- 150 g cascaval
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dezosaţi şi curăţaţi de piele pieptul de pui. Tăiaţi-l longitudinal în fâşii şi prăjiţi-l rapid într-o tigaie unsă cu puţin ulei şi bine încinsă; focul să fie iute. Amestecaţi frecvent, şi frigeţi-l cât să-şi schimbe culoarea, să se albescă pe toate părţile.
Tăiaţi vinetele în felii, pe lungime, ca pe un pepene; presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă 15-20 min, apoi ştergeţi-le uşor cu un prosop.
Frigeţi vinetele, pe grătarul bine încins sau pe o tigaie unsă cu ulei, cât să se rumenească frumos pe toate părţile, fără să se ardă. Frigeţi la fel şi ardeii întregi, apoi curăţaţi-i de coajă, de seminţe şi tăiaţi-i fâşii.
Cartofii îi fierbeţi în coajă, apoi îi tăiaţi rondele. Tăiaţi roşiile în rondele puneţi-le câteva minute pe grătar, cât să se înmoaie puţin.
Stropiţi legumele cu ulei de măsline şi presăraţi-le cu puţină sare, piper, cimbru şi cu usturoiul tocat foarte mărunt. Ungeţi cu ulei o tavă, aşterneţi jumătate din feliile de cartofi, apoi ardeii, carnea de pui, vinetele, roşiile, ultimul strat fiind de cartofi.
Faceţi un sos frecând oul cu făina, smântână, sare şi piper, turnaţi-1 uniform în tavă, puneţi deasupra felii de caşcaval, mai presăraţi puţin piper şi cimbru.
Coaceţi timp de cca 20 min, în cuptorul încins la foc mediu spre mare, până se rumeneşte bine. Puteţi servi cu sos din smântână cu usturoi şi mărar tocat.
Pofta buna!