Musaca din tăiţei cu piept de pasăre

Printeaza

Musaca din tăiţei cu piept de pasăre din: taitei, piept de pasare, sare, piper, unt, verdeata, oua, lapte.

Ingrediente:Musaca din taitei cu piept de pasare

  • 300 g taitei
  • 1 piept de pasare
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri cu unt sau grasime de pasare
  • verdeata tocata
  • 2 oua
  • 1 pahar cu lapte

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pieptul de pasăre cu apă rece, aruncaţi apa după ce clocoteşte, umpleţi oala cu 1 litru de apă rece şi fierbeţi la foc potrivit 15 min. Scoateţi carnea şi păstraţi supa în frigider.

Tocaţi carnea cu un cuţit, o amestecaţi cu un ou, sare, piper, verdeaţă tocată, lăsaţi deoparte.

Fierbeţi tăiţeii 10 min, îi spălaţi cu apă rece, îi scurgeţi. Ungeţi o cratiţă cu 1 lingură de unt, puneţi % din tăiţei, adăugaţi amestecul de carne, acoperiţi cu tăiţei.

Daţi faţă cu ou bătut cu lapte dulce în care aţi pus sare şi puneţi forma la cuptor pentru 20 minute.

Serviţi musacaua caldă, tăiată felii groase, fără pâine, cu vin alb, de masă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.