Musaca de dovlecei si vinete

Printeaza

Musaca de dovlecei si vinete din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, patrunjel, sare.

 

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 4-5 dovlecei
  • 4-5 roşii
  • 2 cepe mari
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Musaca de dovlecei si vinete:  curăţă şi se taie foarte mărunt ceapa şi roşiile şi se înăbuşă la foc potrivit, până se înmoaie bine ceapa.

poate pune, după nevoie, câte puţină apă.

Intre timp, se curăţă dovleceii şi vinetele. taie rondele de 1 cm grosime, se presară sare şi se lasă la scurs 30 de minute.

unge o cratiţă (tavă) cu ulei şi se tapetează cu pes­met. Se aşază un rând rondele de vinete şi un rând rondele de dovlecei.

Peste ele se toarnă jumătate din sosul făcut din ceapă şi roşii, se presară pătrunjel şi se repetă opera­ţia de aşezare a vinetelor şi dovleceilor, după care se pune sosul rămas şi se acoperă din nou cu un rând de rondele.

Deasupra se pun felii de roşii. Se lasă la cuptor 40 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Rețetă delicioasă de Latte cu Matcha – Mod de preparare și informații nutriționale

Rețetă delicioasă de Latte cu Matcha – Mod de preparare și informații nutriționale din: pudra de matcha, apa fierbinte, lapte, sirop de artar, gheata. Matcha este o pudră fină de ceai verde folosită în mod tradițional în ceremoniile japoneze de ceai. A devenit din ce în ce mai populară în întreaga lume datorită beneficiilor sale […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.