Musaca cu gogonele şi gogoşari muraţi
PrinteazaO reteta delicioasa de musca cu gogonele si gogosari murati din: carne tocata, ou, carnati afumati, cartofi, gogosari murati, sare, piper, cimbrisor, smantana, ulei si patrunjel.
- 1 kg carne tocata amestec porc si vita
- 1 ou
- 300 g carnati afumati
- 8 cartofi
- 4 gogonele murate
- 6-8 felii gogosari murati
- sare
- piper macinat
- 1 lingurita cimbrisor macinat
- 250 ml smantana
- 100 ml ulei
- 3-4 frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Pui carnea tocată într-un bol şi o condimentezi cu sare, cimbru şi piper şi o frămânţi până se leagă. Pui ulei într-o cratiţă şi adaugi carnea tocată, apoi o înăbuşi cu apă călduţă şi amesteci continuu.
După ce a fiert şi a scăzut toată zeama, opreşti focul şi laşi să se răcorească la temperatura camerei, apoi adaugi oul. Pui cartofii la fiert în apă cu sare, apoi îi cureţi de coajă şi îi tai în rondele. Tai gogonelele felii şi le stropeşti cu ulei.
Ungi tava, aşezi un rând de cartofi, apoi gogonele şi gogoşari, un strat de carne, unul de cartofi şi iar unul de carne. Acoperi cu feliuţe de cârnaţi şi gogonele.
Dai tava la cuptor aproximativ 40 de minute. Serveşti musacaua cu smântână şi pătrunjel verde.
Musaca cu gogonele şi gogoşari muraţi
Pofta buna!