Musaca de miel din: carne tocata de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, menta, vinetefeta, iaurt grecesc, oua. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. timp de preparare 5 minute, timp de gatire 50 minute, […]
Musaca grecească cu carne si vinete
PrinteazaMusaca grecească cu carne si vinete: carne, cartofi, vinete, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, lapte cascaval, cimbru, sare, piper.
- 500 g carne tocată
- 500 g cartofi
- 600 g vinete
- 600 g roşii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
- 300 ml lapte
- 150 g caşcaval
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele şi le tai în felii pe lungime. Le sărezi şi le laşi să se scurgă, după care le prăjeşti puţin în ulei.
Cartofii îi cureţi, îi tai felii şi îr fierbi 5 minute în apă ca sare. Separat, rumeneşti puţin carnea tocată.
Când a scăzut bine, adaugi ceapa şi usturoiul călite separat şi roşiile opărite şi decojite.
Potriveşti gustul de sare, piper şi cimbru şi le mai laşi pe foc 15 minute.
Intr-o tavă mai adâncă, aşezi în straturi un rând de cartofi, unul de carne şi unul de vinete.
Ultimul strat trebuie să fie de cartofi.
Deasupra pui caşcavalul tăiat felii şi acoperi totul cu ouăle bătute bine cu laptele.
Laşi la cuptor aproximativ 40 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Musaca de miel
Musaca de cartofi cu branza
Musaca de cartofi cu branzadin: cartofi, branza de vaci sarata, cascaval, oua, marar verde, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci sarata 200 g cascaval 4 oua 2 legaturi marar verde 50 g unt 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai […]
Pofta buna!