Musaca greceasca cu aroma de salvie
PrinteazaMusaca greceasca cu aroma de salvie din: cartofi, oua, ulei de masline, vinete, rosii, ceapa, dovlecei, usturoi, carne tocata, rosii in bulion, unt, faina, lapte, sare, piper, frunze de salvie.
- 1 kg cartofi
- 3 oua
- 100 ml ulei de masline
- 800 g vinete
- 800 g rosii
- 3 cepe
- 800 g dovlecei
- 5 catei de usturoi
- 1 kg carne tocata amestec
- 450 g rosii in bulion
- 50 g unt
- 50 g faina
- 1 l lapte
- sare
- piper
- frunze de salvie
Mod de preparare:
Cureti cartofii, ii tai felii si ii asezi intr-o tava unsa cu 3 linguri de ulei. Presari sare si piper. Ceapa si usturoiul le calesti, pui carnea tocata si o prajesti, apoi adaugi rosiile din conserva si lasi totul sa se caleasca 4 minute.
Condimentezi si torni compozitia peste cartofi. Deasupra asezi felii de rosii, dovlecei si vinete, sarezi si piperezi.
Untul il topesti, adaugi faina, apoi treptat laptele si lasi sa fiarba 5 minute. Pui ouale, sare si piper. Torni sosul peste musaca si mai lasi la cuptor 45 de minute. La final ornezi cu frunze de salvie.
Musaca greceasca cu aroma de salvie
Pofta buna!