Musaca greceasca cu aroma de salvie

Printeaza

Musaca greceasca cu aroma de salvie din: cartofi, oua, ulei de masline, vinete, rosii, ceapa, dovlecei, usturoi, carne tocata, rosii in bulion, unt, faina, lapte, sare, piper, frunze de salvie.

Ingrediente:Musaca_greceasca_cu_aroma_de_salvie

  • 1 kg cartofi
  • 3 oua
  • 100 ml ulei de masline
  • 800 g vinete
  • 800 g rosii
  • 3 cepe
  • 800 g dovlecei
  • 5 catei de usturoi
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 450 g rosii in bulion
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1 l lapte
  • sare
  • piper
  • frunze de salvie

Mod de preparare:

Cureti cartofii, ii tai felii si ii asezi intr-o tava unsa cu 3 linguri de ulei. Presari sare si piper. Ceapa si usturoiul le calesti, pui carnea tocata si o prajesti, apoi adaugi rosiile din conserva si lasi totul sa se caleasca 4 minute.

Condimentezi si torni compozitia peste cartofi. Deasupra asezi felii de rosii, dovlecei si vinete, sarezi si piperezi.

Untul il topesti, adaugi faina, apoi treptat laptele si lasi sa fiarba 5 minute. Pui ouale, sare si piper. Torni sosul peste musaca si mai lasi la cuptor 45 de minute. La final ornezi cu frunze de salvie.

Musaca greceasca cu aroma de salvie

Musaca_greceasca_cu_aroma_de_salvie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.