Musaca greceasca cu legume
PrinteazaMusaca greceasca cu legume din: cartofi, dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ustuori, sare, piper, ulei.
- 4 cartofi mari
- 3 dovlecei
- 3 vinete
- 2-3 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 kg de roşii
- sare
- piper
- 150 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţă şi taie rondele cartofii, vinetele şi dovleceii. Căleşte-le pe rând în puţin ulei, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.
Taie roşiile şi ceapa rondele şi usturoiul bucăţele. Căleşte-le până obţii un sos. Sărează şi piperează după gust. Intr-un vas Jena pune puţin sos, apoi aşază un strat de cartofi, sos, un strat de vinete, sos, un strat de dovlecei şi iar sos.
Presară puţin parmezan ras deasupra (opţional).
Da vasul la cuptor şi coace timp de 40 de minute, la foc mediu. La final, decorează cu verdeaţă tăiată mărunt.
Pofta buna!