Musaca cu paste

Printeaza

Musaca cu paste din: vinete, macaroane, carne tocata de curcan, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, busuioc, boia dulce, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 300 macaroane scurte
  • 500 g carne tocata de curcan (sau pui)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • oregano uscat
  • busuioc uscat (sau verde)
  • boia dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Tai ceapa marunt, dai morcovul pe razatoare si le calesti in ulei bine incins pana se inmaoie. Adauga carnea tocata si mai lasi pana se patrunde bine.

Adaugi usturoiul zdrobit, ierburi aromate, sare si piper, dupa gust, vinul, pasta de tomate si amesteci continuu pana scade bine. Lasi deoparte sa se raceasca.

Speli vinetele, le usuci cu prosoape absorbante, le tai felii subtiri pe lungime, le asezi pe o tava unsa cu ulei şi le dai 5 minute la cuptor.

Fierbi al dente pastele în apă cu sare, le scurgi şi le ames­teci cu sosul de carne.

Ungi o formă termorezistentă rotundă cu ulei, o tapetezi cu felii de vinete, torni macaroa­nele cu sosul de carne şi le aco­peri cu un strat de felii de vinete.

Introduci forma în cuptorul bine încins pentru 40 de minute. O răstorni pe un platou şi o presari ime­diat cu parmezan.

Musaca cu paste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.