Musaca de peste cu ciuperci
PrinteazaO reteta de musaca de peste cu ciuperci, ceapa, rosii, pasta de ardei, cascaval, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg merluciu
- 2 cutii ciuperci
- 1 ceapă
- 4 roşii din conservă
- 1 lingură pastă de ardei
- 250 g caşcaval de post
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi peştele de oase, îl tai şi-l fierbi în apă cu sare. Scurgi ciupercile din conservă, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 4 linguri de ulei până se aureşte, apoi adaugi ciupercile şi le laşi 5 minute. La final pui pasta de ardei, pătrunjelul tocat, potriveşti de sare şi piper şi amesteci.
Aşezi într-o tavă o parte din cantitatea de peşte fiert şi scurs, apoi jumătate din cantitatea de ciuperci, peştele rămas şi ce a rămas din compoziţia de ciuperci.
Tai roşiile felii, le aşezi deasupra, razi caşcavalul de post şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!