Musaca de peste cu parmezan din: cartofi, file de peste, oua, lapte, ulei, faina, parmezan, ciuperci, sare, masline.
Ingrediente:
1 kg cartofi
500 g file de peste
4 oua
100 ml lapte dulce
2 linguri ulei
1 lingura faina sau pesmet
150 g parmezan
200 g ciuperci intregi din conserva
sare
masline
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se strecoară, se curăţă coaja şi se taie felii cu grosimea de 5 mm.
Se amestecă, într-un tastrorj, oiuăle bătute, parmezanul, laptele, sare, după gust.
Se unge o formă termorezistentă mai mică cu ulei, se tapetează, se aşază un strat de cartofi pe fundul vasului, se adaugă peşte mărunţit, ciupercuţe tăiate în două, câteva linguri din amestecul de ouă.
Se repetă până se epuizează ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi şi câteva felii de măsline.
Se pune musacaua la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40-50 de minute. Se consumă caldă sau rece.
Musaca de peste cu legume din: macrou, vinete, dovlecei, usturoi, rosii, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram macrou 3 vinete doi dovlecei 4 căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei sare piper pesmet Mod de preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.