Carpaccio de Miel cu Parmezan și Rucolacarne de miel, rucola, parmezan, suc de lamaie, ulei, sare, piper, sos, capere. Această combinație de carne subțire de miel, brânză aromată și verdeață proaspătă este nu doar un deliciu pentru papilele gustative, dar și o prezentare impresionantă pe farfurie. Urmează această rețetă pas cu pas pentru a crea […]
Musaca de peste cu praz si smantana
PrinteazaMusaca de peste cu praz si smantana din: macrou, cartofi, praz, lapte, unt, smântână, roşii în bulion, pesmet, oua, lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 1,5 kg macrou
- 2 kg cartofi
- 1 fir de praz
- lapte şi unt (margarină) pentru piure
- 200 g smântână
- 1 cutie de roşii în bulion
- pesmet
- 2 oua
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Musaca de peste cu praz si smantana: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai peştele, îl cureţi şi îl pui la fiert.
Când s-a fiert, îl dez- osezi şi adaugi ouăle, pătrunjelul, smântână, sarea şi puţin piper (facultativ).
Amesteci până se omogenizează. Prazul îl toci şi îl pui la călit. Din cartofii puşi la fiert faci un piure şi aşezi jumătate din el într-o tavă.
Peste piure pui compoziţia de peşte, prazul călit şi cealaltă parte de piure. Dar toate trebuie puse în ordinea de mai sus.
Peste toate pui pasta de tomate, presari deasupra pesmet, aşezi şi rondelele de lămâie şi dai tava la cuptor pentru 20 de minute, cât să se rumenească frumos.
Această reţetă o poţi face şi cu alt tip de peşte.
Pofta buna!
Carpaccio de Miel cu Parmezan și Rucola
A fost buna musacaua?