Musaca cu carne de pui din: cartofi, carne de pui, ceapa, unt, ulei, lapte, boia, pasta de tomate. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne de pui 1 ceapă 1 lingură unt 1/2 pahar ulei 1/2 cană lapte boia de ardei 1 lingură pastă de tomate Mod de preparare: Pui cartofii la fiert, iar […]
Musaca cu piept de pui si cartofi
PrinteazaMusaca cu piept de pui si cartofi din: piept de pui, cartofi, ceapa, morcov, oua, smantana, sare, cimbru, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 piept mare de pui
- 1 1/2 kg cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 4 oua
- 1 ceasca smantana
- sare
- cimbru
- patrunjel
Mod de preparare:
Cureti şs speli cartofii, apoi ii tai cubulete si ii pui la fiert cu apa si sare. Speli pieptul de pui si il tai cubulete mici.
Intr-o tigaie de teflon pui 1 cub de unt, apoi bucatelele de pui si le rumenesti la foc mic.
Cureti ceapa si morcovul, iar ceapa o toci marunt. Morcovul il dai pe razatoarea mica si il adaugi peste pieptul de pui.
Adaugi sare si o cescuta de apa, acoperi si lasi sa fiarba inbusit pana scade apa si s-au patruns toate.
Apoi lasi la racit. Intre timp, scurgi apa de la cartofi, ii pasezi bine ca la piure, dar sa iasa un piure vartos, adaugi unt, 2 oua, sare.
Peste compozitia de pui adaugi 1 ou batut bine, 1 lingurita de bulion, cimbru si sare.
Intr-un vas de yena uns cu unt pui un strat de piure, nivelezi bine, asezi iar un strat de carne si la final, un strat de piure.
Deasupra bati oul ramas cu smantana si dai la cuptor.
Cand e gata, servesti musacaua calda cu suc de rosii sau salata de varza.
Pofta buna!
poate iti place si:
Musaca cu carne de pui
Musaca de cartofi cu ficatei de pui
Musaca de cartofi cu ficatei de pui din: ulei de masline, carne tocata de vita, ficatei de pui, supa de pui, ceapa, morcovi, telina apio, cimbru, dafin, pasta de rosii, sos worccestershire, legume, cartofi, lapte, unt, branza, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500g carne tocată de vită sau porc 250g ficăţei de pui […]
Pofta buna!