Musaca de praz cu carnati
PrinteazaMusaca de praz cu carnati din: praz, crenvursti, carnat uscat, unt, oua, ceapa, cascaval, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg praz
- 4 crenvurşti
- 100 g cârnaţi uscat
- 50 g unt
- 2 ouă
- ceapă
- caşcaval ras
- ulei
Mod de preparare Musaca de praz cu carnati:
Se ia prazul, se curăţă, apoi se taie în două, pe lungime. Se opăreşte aproximativ 5 minute în apă cu sare, apoi se scoate uşor, să nu se rupă. Câteva rondele de ceapă se întind într-o cratiţă unsă cu ulei.
Se taie felii crenvurştii şi cârnaţii, se pun într-o tigaie în care s-a încins untul în prealabil.
Se pun deasupra ouăle bătute şi se amestecă uşor după ce încep să se coaguleze (fără a se face papară).
Din această compoziţie se ia cu lingura şi se pun peste fâşiile de praz.
Se pune un nou strat de praz, apoi din nou cârnaţi cu ouă, repetând astfel straturile până se termină ingredientele.
Intre straturi se pun bucăţele de unt, iar ultimul strat va fi acoperit de caşcaval ras.
Se dă cratiţa la cuptorul încălzit în prealabil pentru 10 minute.
Pofta buna!