Musaca de rosii cu kaizer la cuptor
PrinteazaMusaca de rosii cu kaizer la cuptor din: dovlecei, rosii, masline negre, kaizer, usturoi, cimbru, busuioc, zahar, ulei, cascaval, sare.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 3-4 roşii
- 150 g măsline negre
- 150 g kaizer
- 4-5 căţei de usturoi
- cimbru
- frunze de busuioc
- 2 linguriţe zahăr
- 2-3 linguri ulei
- 100 g câşcaval ras
- sare
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi roşiile, apoi le tai felii subţiri şi le aşezi într-o tavă, pe verticală, alternând o felie de dovlecel, cu una de roşie, până se epuizează toate feliile.
Din loc în loc pui felii de kaizer, adaugi măslinele, căţeii de usturoi feliaţi, cimbrul, frunzele de busuioc, zahăr, sare şi piper după gust.
Stropeşti cu ulei, presari caşcaval ras şi introduci tava în cuptor pentru 25 de minute. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină supă de legume. Laşi la cuptor până se rumenesc legumele deasupra.
Pofta buna!