din: cartofi, dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ustuori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 dovlecei 3 vinete 2-3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 kg de roşii sare piper 150 ml ulei de măsline Mod de preparare: Curăţă şi taie rondele cartofii, vinetele şi dovleceii. Căleşte-le pe rând în […]
Musaca de rosii cu kaizer
PrinteazaMusaca de rosii cu kaizer din: kaizer, ficatei, rosii, ceapa, oua, smantana, cascaval, cimbru, pesmet, usturoi, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g kaizer
- 500 g ficăţei de pui
- 500 g roşii
- 1 legătură de ceapă verde
- 4 ouă
- 100 g smântână
- 200 g caşcaval
- cimbru
- 2 linguri cu pesmet
- 5 căţei de usturoi
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Musaca de rosii cu kaizer: Curăţă ceapa şi tai-o mărunt. încinge câteva linguri cu ulei şi căleşte-o.
Când s-a înmuiat, adaugă kaizerul, lasă-l să se rumenească, apoi pune ficăţeii tăiaţi, usturoiul tocat, sare şi piper după gust.
Căleşte totul până scade zeama lăsată de ficăţei. Stinge focul şi lasă la răcorit.
Taie roşiile în felii. Bate ouăle cu smântână.
Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu pesmet, pune un rând de roşii, apoi ficăţeii căliţi cu kaizerul, iar la final, încă un rând de roşii.
Toarnă amestecul de ou cu smântână, presară frunze proaspete de cimbru, iar apoi, rade caşcaval din belşug.
Dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu. Serveşte musacaua după ce s-a mai răcit puţin.
Pofta buna!
din: macrou, vinete, dovlecei, usturoi, rosii, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram macrou 3 vinete doi dovlecei 4 căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei sare piper pesmet Mod de preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a […]
Pofta buna!