Musaca de roşii cu spanac
PrinteazaO reteta de musaca de rosii cu spanac din: rosii, spanac, margarina, smantana, cascaval, pesmet alb, ghimbir, sare, piper si nucsoara.
- 600 g rosii
- 600 g spanac
- 50 g margarina
- 2-3 dl smantana
- 200 g cascaval
- 30 g pesmet alb
- ghimbir
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Speli roşiile, le tai rondele şi le dai cu sare şi piper. Frunzele de spanac, bine spălate, le opăreşti în apă puţin sărată în care ai pus şi puţin bicarbonat. Strecori şi laşi la scurs.
Toci spanacul nu prea mărunt, condimentezi cu ghimbir şi nucşoară. Ungi un vas termorezistent cu margarină şi îl tapetezi cu puţin pesmet.
Pui în straturi rondele de roşii scurse, iar peste ele stratul de spanac. Fiecare rând o să fie stropit cu smântână amestecată cu caşcavalul ras.
Ultimul strat trebuie să fie cel de roşii, peste care torni amestecul de smântână. Deasupra pui cubuleţele de margarină şi le presari cu pesmetul rămas.
Pui musacaua în cuptorul preîncălzit, până ce prinde o crustă aurie. Este ideal pentru o cină rapidă şi uşoară.
Musaca de roşii cu spanac
Pofta buna!