Musaca de roşii cu spanac

Printeaza

O reteta de musaca de rosii cu spanac din: rosii, spanac, margarina, smantana, cascaval, pesmet alb, ghimbir, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Musaca de roşii cu spanac

  • 600 g rosii
  • 600 g spanac
  • 50 g margarina
  • 2-3 dl smantana
  • 200 g cascaval
  • 30 g pesmet alb
  • ghimbir
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Speli roşiile, le tai rondele şi le dai cu sare şi piper. Frunzele de spanac, bine spălate, le opăreşti în apă puţin sărată în care ai pus şi puţin bicarbonat. Strecori şi laşi la scurs.

Toci spanacul nu prea mărunt, condimentezi cu ghimbir şi nucşoară. Ungi un vas termorezistent cu margarină şi îl tapetezi cu puţin pesmet.

Pui în straturi rondele de roşii scur­se, iar peste ele stratul de spa­nac. Fiecare rând o să fie stro­pit cu smântână amestecată cu caşcavalul ras.

Ultimul strat tre­buie să fie cel de roşii, peste care torni amestecul de smântână. Deasupra pui cubuleţele de mar­garină şi le presari cu pesmetul rămas.

Pui musacaua în cupto­rul preîncălzit, până ce prinde o crustă aurie. Este ideal pentru o cină rapidă şi uşoară.

Musaca de roşii cu spanac

Musaca de roşii cu spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.