Musaca de rosii
PrinteazaO reteta de musaca de rosii din: mozzarella, piept de pui, rosii, usturoi, ou, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper.
- 200 g mozzarella
- 600 g piept de pui
- 4-5 roşii
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ou
- 2 linguri cu smântână
- 1 linguriţă cu unt
- 2 linguri cu pesmet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dă pieptul de pui prin maşina de tocat şi înăbuşă-lîn ulei împreună cu ceapa tocată mărunt. Din când în când, toarnă puţină apă călduţă. Când este pătrunsă, presară un pic de sare, piper şi usturoiul zdrobit. Las-o să se răcorească, după care adaugă oul bătut bine cu smântână.
Unge un vas cu unt şi tapetează-l cu pesmet. Aşază în straturi rondele de roşie, carnea, felii de mozzarella. Repetă până termini toate ingredientele. Ultimul strat să fie de rondele de roşie. Lasă la cuptor 40-50 de minute.
Musaca de rosii
Pofta buna!