Musaca de spanac (gustoasa)
PrinteazaMusaca de spanac din: spanac, carne tocata de vita, ceapa, oua, usturoi, ulei, supa de legume, unt, pesmet, cascaval, sare, piper.
- 300 g spanac
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 căţei usturoi
- 3 linguri ulei
- 200 ml supă de legume
- 2 linguri unt
- 4 linguri pesmet
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli spanacul şi-l scurgi. Căleşti ceapa în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi carnea şi o laşi să fiarbă, la foc mic, până scade zeama, amestecând constant. Torni supa de legume, adaugi căţeii de usturoi, sare şi piper, după gust.
Când supa a scăzut, pui 100 g de frunze de spanac tocate şi mai laşi să dea câteva clocote. După ce s-a răcorit carnea adaugi ouăle bătute.
Ungi cu unt tava şi presari pesmetul. Aşezi carnea, o nivelezi şi pui un strat de frunze de spanac. Dai tava la cuptor 40-50 de minute, o scoţi şi o presari cu fâşii de caşcaval tăiate cu cuţitul econom.
Musaca de spanac
Pofta buna!