Musaca de telină

Printeaza

O reteta de musaca de telina din: carne tocata, telina, ceapa, ardei, rosii, sare, bulion, oua, smantana, piper, verdeata, faina, ulei si supa de carne.

Ingrediente:

  • 750 g carne tocata amestec
  • 6-8 teline
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1/2 kg rosii
  • sare
  • 1 lingura bulion
  • 2 oua
  • 2-3 linguri smantana
  • piper
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • supa de carne sau apa

 

Mod de preparare:

Cureţi ţelinele, le tai felii, le dai prin făină şi le prăjeşti pe ambele feţe. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi 0 căleşti în puţin ulei. După ce de­vine sticloasă, adaugi carnea to­cată, sare şi piper şi le mai căleşti împreună circa 10 minute.

Torni şi câteva picături de supă sau de apă. Adaugi apoi bulionul şi mă­rarul tocat, lei compoziţia de pe foc, o laşi la răcit şi adaugi 1 ou bătut. Iei un vas termorezistent, îl ungi şi pui felii de ţelină, apoi carne tocată şi acoperi cu un alt rând de ţelină.

Pui apoi un rând de ardei tăiaţi julien, felii de roşii decojite, torni supa sau apa şi dai musacaua la cuptor. Cu 10 mi­nute înainte de a fi gata, adaugi 1 ou bătut amestecat cu 2-3 lin­guri de smântână. La servire, pre­sari pătrunjel verde tocat mărunt.

Musaca de telină

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.