Musaca trei legume
PrinteazaMusaca trei legume din: ceapa, carne tocata, vinete, dovlecel, telemea, legume, cartofi, rosii, pasta de ardei, sare, piper, ulei.
- 2 cepe
- 700 g carne tocată
- 2 vinete
- 1 dovlecel
- 300 g telemea
- legume (ţelină, pătrunlel, morcovi, ardei roşu şi verde)
- 1 kg cartofi roşii
- pastă de ardei
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, apoi se decojesc şi se taie felii. Vinetele şi dovlecelul se decojesc, se taie felii şi se prăjesc puţin în ulei.
Intr-o tigaie se călesc ceapa cu legumele şi cu puţină sare, până se înmoaie puţin, apoi se adaugă carnea tocată şi se mai lasă pe foc 20-25 min., adăugând 1 lingură de pastă de ardei.
Intr-o tavă unsă cu unt se pune un strat de cartofi, brânză, vânătă, dovlecel, apoi carne, brânză şi iar un strat de cartofi, vânătă, dovlecel, carne, brânză.
Se dă la cuptor 30-35 min.
Pofta buna!