Musaca de vara cu muschi de porc, cartofi si rosii
PrinteazaMusaca de vara cu muschi de porc, cartofi si rosii din: cartofi noi, muşchi de porc, ardei graşi, rosii, patrunjel, brânză topită feliată, margarina sau unt, sare, piper negru, condimente.
- 1,5 kg cartofi noi
- 1 kg muşchi de porc
- 2 ardei graşi
- 4-5 roşii coapte
- 1 legătură pătrunjel
- 1 pachet brânză topită feliată
- margarină sau unt
- sare
- piper negru
- condimente
Mod de preparare:
Speli legumele, tai rondele roşiile şi cartofii, iar ardeii fâşii subţiri.
Muşchiul îl feliezi si îl tai ca pentru şniţele, după care îl sărezi şi condimentezi.
Intr-o tavă unsă cu unt sau margarină, aşezi un strat de cartofi, apoi felii de muşchi, un rând rondele de cartofi, un rând de roşii rondele, ardei fâşii, pătrunjel tocat mărunt, iar ultimul strat să fie de cartofi rondele.
Adaugi o ceşcuţă cu apă şi dai tava la cuptorul bine încins, pentru 45 de minute.
Scoţi apoi tava, pui deasupra felii de brânză topită şi mai dai 2 minute la cuptor.
Serveşti musacaua cu o salată de ardei copţi.
Pofta buna!