Rubarbă Coaptă cu Portocale și Anason Stelat din: rubarba, suc si coaja de portocala, zahar brun, anason stelat, vanilie. Cu o combinație îndrăzneață de arome, rubarba coaptă cu portocale și anason stelat este un desert simplu de realizat, care aduce un omagiu bogăției gusturilor primăverii. Această rețetă transformă rubarba, adesea considerată o legumă umilă, într-o […]
Musaca de varza acra
PrinteazaMusaca de varza acra
Ingrediente:
- 1 1/2 kg varza acra
- 1/2 kg carne de porc
- oaie,vita sau de pasare grasa
- 100 g ceapa
- 100 ml untdelemn
- 100 g orez
- o foaie de dafin
- piper
- ienibahar
- cimbru
- marar
- smantana
Mod de preparare:
Musaca de varza acra: Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut, se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte.
Se amesteca bine totul,se inchide oala cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic, circaa o ora.Se ia, apoi, de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul.
Se adauga orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza si carnea.Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca circaa 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul ramas in oala.
Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecare ar fi fiert separat. Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.
Pofta buna!
Suc de Urzici din: frunze de urzici, apa sau suc de mere. Beneficii, Rețetă și Sfaturi pentru Sănătate. Sucul de urzici, o băutură nutritivă plină de vitamine și minerale, este un elixir revitalizant ce promite să aducă un impuls de energie și sănătate. Deși urzicile sunt adesea evitate datorită proprietăților lor iritante, când sunt procesate […]