Musaca de vinete şi ardei copţi

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca de vineti si ardei copti din: vinete, ardei capia, rosii, usturoi, concentrat de legume, smantana, ulei, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Musaca de vinete şi ardei copţi

  • 3 vinete medii
  • 1 kg ardei capia
  • 4 roşii medii
  • 1 căpăţana de usturoi
  • 1cubuleţ de concentrat de legume
  • 200 ml smântână vegetală
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • tije de pătrunjel verde tocate mărunt

 

Mod de preparare:

Coace vinetele şi ardeii pe plită sau pe grătar. După ce se răcesc, curăţă de coajă legumele coapte, desfă ardeii de cotor şi îndepărtează seminţele.

Taie ardeii copţi în fâşii late de 2-3 centimetri.

Opăreşte roşiile ca să le decojeşti mai uşor (asta, dacă nu ai cumpărat roşii întregi decojite la conservă). Taie-le rondele după ce le-ai curăţat de coajă.

Pisează usturoiul şi prepară un mujdei, cu apă, piper şi concentrat de legume şi smântână vegetală.

Unge cu ulei un vas de yena şi aşază, în straturi, vinetele puţin tocate, jumătate din cantitatea de ardei, roşiile. Toarnă mujdeiul şi deasupra aşază frumos fâşii de ardei.

Lasă la cuptor până se rumeneşte, 20 de minute.

Musaca de vinete şi ardei copţi

Musaca de vinete şi ardei copţi

Pofta buna!


Musaca de vinete cu busuioc

Musaca de vinete cu busuioc

Musaca de vinete cu busuioc din: cartofi, dovlecei, ardei, rosii, sare, piper, usturoi, ulei, patrunjel, busuioc, pesmet, margarina. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi medii 2-3 dovlecei 4 ardei 6 roşii sare piper boabe şi măcinat o căpăţână usturoi 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel 2-3 frunze busuioc 1-2 lin­guri pesmet 30 g margarină   Mod […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.