Musaca de vinete cu busuioc din: cartofi, dovlecei, ardei, rosii, sare, piper, usturoi, ulei, patrunjel, busuioc, pesmet, margarina. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi medii 2-3 dovlecei 4 ardei 6 roşii sare piper boabe şi măcinat o căpăţână usturoi 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel 2-3 frunze busuioc 1-2 linguri pesmet 30 g margarină Mod […]
Musaca de vinete şi ardei copţi
PrinteazaO reteta delicioasa de musaca de vineti si ardei copti din: vinete, ardei capia, rosii, usturoi, concentrat de legume, smantana, ulei, patrunjel verde, sare si piper.
- 3 vinete medii
- 1 kg ardei capia
- 4 roşii medii
- 1 căpăţana de usturoi
- 1cubuleţ de concentrat de legume
- 200 ml smântână vegetală
- ulei
- sare
- piper
pentru decor:
- tije de pătrunjel verde tocate mărunt
Mod de preparare:
Coace vinetele şi ardeii pe plită sau pe grătar. După ce se răcesc, curăţă de coajă legumele coapte, desfă ardeii de cotor şi îndepărtează seminţele.
Taie ardeii copţi în fâşii late de 2-3 centimetri.
Opăreşte roşiile ca să le decojeşti mai uşor (asta, dacă nu ai cumpărat roşii întregi decojite la conservă). Taie-le rondele după ce le-ai curăţat de coajă.
Pisează usturoiul şi prepară un mujdei, cu apă, piper şi concentrat de legume şi smântână vegetală.
Unge cu ulei un vas de yena şi aşază, în straturi, vinetele puţin tocate, jumătate din cantitatea de ardei, roşiile. Toarnă mujdeiul şi deasupra aşază frumos fâşii de ardei.
Lasă la cuptor până se rumeneşte, 20 de minute.
Musaca de vinete şi ardei copţi
Pofta buna!
Musaca de vinete cu busuioc