Musaca de vinete si boabe de fasole
PrinteazaMusaca de vinete si boabe de fasole
Ingrediente:
- 450 g vinete curatate si taiate felii
- 2 lingurite sare
- 6 linguri ulei
- 2 cepe mari taiate fasii
- 1 catel usturoi pisat
- 1 dovlecel curatat si taiat felii subtiri
- 400 g boabe fasole (conserva)
- 400 g rosii taiate marunt
- 1 lingura bulion
- 300 ml iaurt
- -2 oua batute
- 1/4 lingurita nucsoara
- 125 g cascaval ras
Mod de preparare:
Musaca de vinete si boabe de fasole: Se pun vinetele intr-o strecuratoare si se presara cu sare. Se lasa 30 minute.
Se clatesc cu apa si se usuca cu un prosop. Se incinge cuptorul. Se incing 2 linguri ulei si se caleste ceapa si usturoiul 4-5 minute.
Se adauga dovlecelul, fasolea, rosiile si bulionul. Se aduce la temperatura de fierbere, se acopera si se lasa la foc mic 10 minute.
Se asezoneaza.
Se incinge uleiul ramas si se prajesc vinetele in mai multe serii. Se aseaza vinetele si amestecul de fasole in straturi alternative intr-o forma termorezistenta, terminand cu un strat de vinete.
Se bate iaurtul cu ouale, nucsoara si condimentele. Se toarna peste vinete si se presara cascavalul. Se da la cuptor 40 minute.
Se serveste cu salata verde.
Pofta buna!