Musaca de vinete cu branză

Printeaza

Musaca de vinete cu branză

Ingrediente:

  • 3- 4 vinete
  • 100 g ulei
  • 200 g brânză tofu
  • 2 cepe
  • 4-5 roşii
  • 2 linguri făină
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lingură de pesmet
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Musaca de vinete cu branză: Se spală vinetele şi se taie, fără a le curăţa, în felii de aproxi­mativ 1 cm.

Se sărează şi se aşază pe o planşetă, sub greutate, timp de o jumătate de oră, la scurs.

Ceapa tocată mărunt se căleşte în apă cu ulei, se adaugă apoi roşiile tăiate felii, usturoiul pisat, frunza de dafin, cimbrul şi sare după gust.

Se fierbe totul în vas acoperit, până când sosul se îngroaşă.

Feliile de vinete se dau prin făină şi se pun în tigaia de teflon pentru a se rumeni pe ambele părţi. într-un vas de Jena, se pun câteva linguri de sos, câteva felii de brânză tofu, tăiate foarte subţiri, apoi felii de vinete, repetându-se operaţiunea până se umple vasul.

Ultimul strat trebuie să fie de sos. Deasupra se garniseşte cu brânză rasă, pesmet şi se dă la cuptor, la foc iute.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.