Musaca de vinete cu branză
PrinteazaMusaca de vinete cu branză
Ingrediente:
- 3- 4 vinete
- 100 g ulei
- 200 g brânză tofu
- 2 cepe
- 4-5 roşii
- 2 linguri făină
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură de pesmet
- 1 foaie dafin
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Musaca de vinete cu branză: Se spală vinetele şi se taie, fără a le curăţa, în felii de aproximativ 1 cm.
Se sărează şi se aşază pe o planşetă, sub greutate, timp de o jumătate de oră, la scurs.
Ceapa tocată mărunt se căleşte în apă cu ulei, se adaugă apoi roşiile tăiate felii, usturoiul pisat, frunza de dafin, cimbrul şi sare după gust.
Se fierbe totul în vas acoperit, până când sosul se îngroaşă.
Feliile de vinete se dau prin făină şi se pun în tigaia de teflon pentru a se rumeni pe ambele părţi. într-un vas de Jena, se pun câteva linguri de sos, câteva felii de brânză tofu, tăiate foarte subţiri, apoi felii de vinete, repetându-se operaţiunea până se umple vasul.
Ultimul strat trebuie să fie de sos. Deasupra se garniseşte cu brânză rasă, pesmet şi se dă la cuptor, la foc iute.
Poftă bună!