Ceai de Coada-Calului cu Ghimbir și Lemongrass din: coada calului, ghimbir, lemongrass, apa. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe inedite, ceaiul de Coada-Calului combinat cu ghimbir și lemongrass este alegerea perfectă. Această rețetă captivantă este ideală pentru momentele în care aveți nevoie de o revigorare a corpului și a minții, oferind o băutură plină de […]
Musaca de vinete cu carne si cascaval
PrinteazaMusaca de vinete cu carne si cascaval din: carne tocată de pui sau vită, vinete, ceapă, mărar, pătrunjel, caşcaval, rosii, bulion, ulei, oua, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată, pui sau vită
- 4 vinete
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar tăiat fin
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 150 g caşcaval ras
- 3 roşii
- 2 linguri bulion
- 3 linguri ulei
- 2 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele sub jet de apă, le tai rondele, le dai cu sare şi le laşi 1 oră să iasă amăreala din ele, apoi te speli, le usuci şi le frigi pe ambele părţi pe grătarul bine încins.
Separat, amesteci carnea cu bulionul, sare şi piper după gust. încingi 2 linguri de ulei şi pui ceapa tăiată mărunt la călit. Când devine sticloasă, adaugi carnea tocată. O ţii până scade zeama. Amesteci.
O dai deoparte şi încorporezi pătrunjelul, mărarul şi ouăle bătute. Omogenizezi compoziţia. Dai roşiile prin râzătoare.
Ungi o tavă, aşezi un strat de vinete fripte, apoi jumătate din carnea tocată, iar un strat de vinete, carne şi termini cu vinete. Torni roşiile răzuite şi dai la cuptorul încins, aproximativ 50 de minute.
Scoţi tava, presari caşcavalul ras şi o bagi din nou până gând se gratinează caşcavalul.
Pofta buna!
Ceai de Coada-Calului cu Ghimbir și Lemongrass