Musaca de vinete cu carne de vita si parmezan

Printeaza

Musaca de vinete cu carne de vita si parmezan din: ulei de maslinem carne de vita, usturoi, cimbru, rozmarin, foi dafin, rosii, vin rosu, supa de vita, zahar, vinete, mozzarella, parmezan, mascarpone.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 800gr carne tocata de vita
  • 3 catei usturoi, zdrobit
  • 3 fire cimbru
  • 3 fire rozmarin
  • 3 frunze dafin
  • 800gr rosii din conserva, tocate
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 cub supa de vita
  • 1 lingura zahar
  • 5 vinete, taiate felii pe lungime
  • 250gr mozzarella, maruntita
  • 50gr parmezan
  • 250gr mascarpone

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie mare sau un vas de fontă.

Pune carnea tocată în uleiul încins şi rumeneşte-o la foc mare, mărunţind-o cu o lingura de lemn. Odată rumenită, transferă carnea pe o farfurie.

Adaugă în tigaie uleiul rămas, usturoiul şi ierburile şi căleşte-le 1 minut la foc mic.

Adaugă roşiile şi vinul roşu şi dă totul în clocot, răzuind eventualele bucăţi de carne rămase pe fundul tigăii.

Pune la loc carnea în tigaie, fărâmiţează cubul de supă şi adaugă zahărul, sare şi piper.

Lasă mâncarea să fiarbă la foc mic cel puţin 1 oră, amestecând ocazional şi adăugând apă, dacă devine prea uscată.

Indepărtează firele de ierburi şi frunzele de dafin.

Intre timp, încinge o tigaie-grill sau una obişnuită. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, unge feliile de vinete pe ambele părţi cu ulei de măsline, apoi găteşte-le în tranşe.

Rezultatul trebuie să fie nişte felii moi şi rumenite, aşa că nu da focul prea mare pentru că vinetele se vor carboniza înainte să se înmoaie. Pune-le pe o farfurie.

Incinge cuptorul la 180°C. Pune deoparte o cantitate mică din fiecare brânză.

Intinde un strat de carne de vită pe fundul unui vas termorezistent.

Pune deasupra un strat de sos, apoi unui de vinete şi asezonează din belşug.

Mai pune nişte sos, apoi presară puţină mozzarella, parmezan şi întinde câteva linguri de mascarpone.

Adaugă un alt strat de vinete şi asezonează din nou. Repetă straturile, încheind cu un strat de sos de carne.

Presară deasupra brânza păstrată deoparte şi dă mâncarea la cuptor 30-40 de minute, până când se rumeneşte la suprafaţă.

 

Musaca de vinete cu carne de vita si parmezan

Musaca_de_vinete_cu_carne_de_vita_si_parmezan

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.