Musaca de vinete cu carne din: vinete, carne tocata, ulei, ceapa, pesmet, rosii, pasta de tomate, sare, piper.
Ingrediente:
4 vinete mari
500 g carne tocata (amestec vita-porc)
50 ml ulei
1 ceapa
100 g pesmet
4 rosii
1 lingura pasta de tomate
sare
piper
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele în felii pe lung, fără a le curăţa de coajă.
Căliţi ceapa tocată mărunt, în ulei, apoi adăugaţi carnea tocată, după care adăugaţi pasta de tomate şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, sare şi piper, după gust.
Ungeţi o tavă adâncă cu ulei şi tapetaţi-o cu pesmet. Puneţi pe fundul tăvii un strat de felii de vinete.
Peste vinete puneţi 1/3 din carnea tocată, apoi repetaţi operaţiunile de mai sus.
Peste ultimul strat de vinete presăraţi pesmetul rămas şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi musacaua la foc potrivit 45-50 de minute.
Lăsaţi-o 10-15 minute să se răcească înainte de a o tăia.
Musaca de vinete cu carne de manzat din: vinete, carne de manzat, ceapa, rosii, sare, ulei, ou, piper, ulei. Ingrediente: 6 vinete mari 500 g carne rasol de mânzat fiartă în supa si tocată 1 ceapă 3 roşii sare ulei 1 ou piper 1 cană cu supă 1 cană cu ulei Mod de preparare: […]
Musaca de vinete fara carne din: vinete, ceapa, rosii, pasta de rosii, oua, smantana, faina. Ingrediente: 4 sau 6 vinete (în funcţie de mărime) 1 ceapă mai mare 2 roşii curăţate de pieliţe 1 lingură pastă de roşii 2 ouă 100 g smântână puţină făină Mod de preparare: Coci o parte dintre vinete, le […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.