Musaca de vinete cu cascaval
PrinteazaMusaca de vinete cu cascaval din: vinete, carne tocata, ceapa, oua, boia de ardei, pasta de tomate, nucsoara, patrunjel, unt, pesmet, cascaval, sare si piper.
- 3 vinete mari
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa mare
- 2 oua
- 1 lingura boia de ardei
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita nucsoara
- 1 legatura patrunjel
- 20 g unt
- 2 linguri pesmet
- 100 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi vinetele şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le pe lung, în felii de circa 5mm grosime.
Presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le 10 minute. Ştergeţi zeama lăsată cu şerveţele, apoi prăjiţi feliile devinete in ulei, cate 2 minute pe fiecare parte.
Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o 3 minute in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugati carne tocata.
După ce carnea s-a călit puţin, adăugaţi boiaua, nucşoara, pasta de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.
Caliti carnea impreuna cu verdeata si pasta de rosii 10 minute, amestecand din cand in cand, apoi luati tigaia de pe foc si dupa 5 minute puneti ouale.
Ungeţi un vas ceramic cu unt, tapetaţi-l cu pesmet şi puneţi pe fundul acstuia felii de vinete prăjite.
Peste acestea puneţi un strat din amestecul cu came, apoi un alt strat de vinete şi din nou un strat de came.
Acoperiţi ultimul strat de carne cu un strat de vinete, după care presăraţi deasupra caşcaval dat pe răzătoarea mare.
Puneţi musacaua la cuptor şi coaceţi-o la foc potrivit circa 30-40 de minute.
Lăsaţi-o 30 de minute să se răcească înainte de a o tăia.
Musaca de vinete cu cascaval
Pofta buna!
Buna musacaua asta