Musaca de vinete cu busuioc din: cartofi, dovlecei, ardei, rosii, sare, piper, usturoi, ulei, patrunjel, busuioc, pesmet, margarina. Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi medii 2-3 dovlecei 4 ardei 6 roşii sare piper boabe şi măcinat o căpăţână usturoi 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel 2-3 frunze busuioc 1-2 linguri pesmet 30 g margarină Mod […]
Musaca de vinete cu rosii si cascaval
PrinteazaMusaca de vinete cu rosii si cascaval din: vinete, ulei, telemea, rosii, cascaval, unt, pasta de tomate, supa de oase, faina, ceapa, cimbru, sare.
- 2 kg vinete
- 150 ml ulei
- 500 g telemea
- 750 g roşii
- 75 g caşcaval
- 50 g unt
- 150 g pastă de tomate
- 400 ml supă de oase
- 50 g făină
- 50g ceapă
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Tai vinetele în felii lungi, le sărezi, le laşi să se scurgă 2 ore, apoi le prăjeşti în ulei.
Ungi cu unt o tava de cuptor, aşezi un rând de vinete, iar peste vinete pui un rând de felii de roşii.
Peste roşii aşezi un rând de felii de telemea desărată, repetând operaţiunea până la epuizarea ingredientelor.
Presari deasupra caşcaval ras şi bucăţele de unt. In uleiul rămas căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi supa de oase, făina desfăcută în apă şi stingi cu pastă de tomate, subţiată cu supă de oase.
Condimentezi cu sare şi cimbru şi fierbi circa 30 de minute.
Pasezi sosul printr-o sită şi îl torni peste musaca.
Dai tava la cuptor timp de 1 ora.
Musaca de vinete cu rosii si cascaval
Pofta buna!
Musaca cu vinete si ardei capia
Musaca cu vinete si ardei capia din: vinete, dovlecei, rosii, usturoi, mozzarella, cascaval, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2-3 vinete 2 dovlecei 3 roşii 2 bucăţi usturoi mozzarella caşcaval sare şi piper busuioc verde ulei de măsline ardei capia copţi Mod de preparare: Dovleceii şi vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii. Intr-o tavă […]
Pofta buna!