Musaca de vinete cu vin
PrinteazaMusaca de vinete cu vin
Ingrediente:
- 750 g carne viţel tocată
- 2 cepe
- 500 ml supă vită
- 2 ouă
- 2 kg vinete
- 1 kg roşii
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- 100 g unt
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 1 pahar vin alb parfumat
Mod de preparare:
Musaca de vinete cu vin: Se taie vinetele felii rotunde de 1-1,5 cm grosime. Săraţi puţin fiecare felie, pe ambele părţi, presaţi-le între două scânduri cu ajutorul unei greutăţi, să iasă apa, cam 1 oră.
Până se scurg, tocaţi ceapa şi pătrunjelul, tăiaţi roşiile felii, bateţi ouăle, puneţi supa la-ncălzit, aşa, ca să treacă vremea.
Puneţi feliile de vânătă într-o cârpă fierbinte de uscată, ca o tuşă finală a pregătirii încingeţi untul împreună cu untdelemnul, puneţi vinetele la prăjit un pic, până se rumenesc pe ambele părţi apoi le daţi deoparte s-aştepte, c-a veni iar vremea lor in aceeaşi tigaie, continuaţi cu rumenirea cepei.
Când ceapa s-a-nmuiat şi îngălbenit uşor se adaugă carnea.Când începe să sfârâie se toarnă un polonic de supă fierbinte, se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, adăugându-se supă din când în când, până când s-a inmuiat carnea.
Daţi capacul deoparte şi măriţi focul, să scadă şi să se rumenească ce-i de scăzut şi ce-i de rumenit.
Când a rămas numai grăsime, încă 3 minute de prăjit, dar amestecând, să nu se prindă şi ardă carnea.
Gata, daţi deoparte, să se răcească, scoateţi de pe grăsime, adăugaţi piper, sare; când s-a răcit se bate carnea cu ou şi pătrunjel verde într-o cratiţă de fontă groasă unsă cu un pic din grăsimea rămasă de la prăjeală puneţi.
Un strat de felii de roşii, apoi un strat de vinete, urmează, aţi ghicit, carne tocată, iar roşii, vinete, carne, până se umple vasul închidem tot cu un strat de roşii. Stropim cu vin.
Dăm la cuptor, la foc mic, până se rumenesc bine roşiile si sa scada.
Pofta buna!