Musaca de vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, verdeata, usturoi, faina, carne tocata de vita, ulei de masline, sare, piper, smantana, cascaval si oua.

Ingrediente:Musaca de vinete

  • 6 vinete
  • 5 roşii
  • 1 ceapă
  • 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, busuioc, oregano)
  • 4 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri făină
  • 700 g carne tocată de vită
  • 300 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 300g smântână sau iaurt
  • 50 g caşcaval
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele în felii groase de 1 cm. Se presară deasupra lor sare şi se pun la scurs pentru 30-40 minute. Se şterg apoi cu hârtie absorbantă. Se dau prin făină şi se prăjescîn ulei încins.

Se toacă ceapa şi usturoiul cât mai mărunt şi se călescîn ulei încins, separat de vinete. Se adaugă carnea tocată şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.

După ce s-a rumenit puţin carnea, se adaugă roşiile şi verdeaţa tocate mărunt. Se lasă pe foc încă 20 de minute. Se alege o formă potrivită ca dimensiuni, suficient de adâncă, pe care o ungem cu ulei. Se aşază primul strat de vinete.

Deasupra se toarnă umplutura de carne cu roşii şi apoi din nou un strat de vinete.

Urmează restul de carne, nivelând cu o spatulă pentru a se obţine un strat uniform. Se prepară amestecul pentru gratinare: se bat ouăle cu iaurtul şi cu caşcavalul ras, se asezonează cu sare şi piper şi se toarnă peste musaca.

Se intro­duce formaîn cuptor şi se coace musacaua timp de 40 minute, până când se gratinează uniform.

Musaca de vinete

Musaca de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.