Musaka cu carne de porc, cartofi si cascaval
PrinteazaMusaka cu carne de porc, cartofi si cascaval din: cutie de carne de porc, cartofi, ceapa, oua, lapte, faina, patrunjel, ulei, pesmet, cascaval, piper negru măcinat, cimbru.
Ingrediente:
- 1 cutie de carne de porc (300 grame)
- 6 cartofi taiaţi felii subţiri
- 1 ceapă mare tocată
- 3 ouă bătute
- pahar de lapte
- 1 lingură de făină
- 1/2 lingură de pătrunjel tocat
- linguri de ulei
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de caşcaval ras
- 1/2 linguriţă sare
- un vârf de cuţit de piper negru măcinat
- un vârf de cutit de cimbru
Mod de preparare:
Inăbuşiţi în cuptor feliile de cartofi cu puţină apă şi o lingură de ulei, apoi scoateţi-le la rece. în timp ce cartofii sunt în cuptor încingeţi restul de ulei într-o crăticioară şi căliţi ceapa, adăugând apoi carnea de porc tăiată cubuleţe, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfârşit pătrunjelul tocat.
Lăsaţi soteul să se răcească, după care înglobaţi în compoziţie 2 ouă.
Ungeţi un vas de Jena cu puţin ulei şi tapetaţi-l cu pesmet, apoi aşezaţi un strat de cartofi, peste acesta aşezaţi 1/2 din carnea călită, apoi încă un strat de cartofi, restul de carne şi apoi restul de cartofi.
Bateţi laptele cu făină şi oul rămas şi turnaţi peste musaka.
Coaceţi musakaua în cuptorul încins la temperatură medie, timp de 35-40 de minute. Cu 10 minute înainte de final presăraţi caşcavalul ras.
Serviţi musakaua cu sos de roşii si salată verde.
Musaka cu carne de porc, cartofi si cascaval
Pofta buna!