Musca de vinete cu marar si patrunjel
PrinteazaMusca de vinete cu marar si patrunjel din: vinete, carne de porc, ceapa, ouă, sare, piper, roşii, mărar, pătrunjel verde.
- 2 kg vinete
- 1 kg carne de porc
- 4 cepe
- 3 ouă
- sare
- piper
- 3 roşii
- 1 legătură mărar
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Tai vinetele felii şi le prăjeşti într-o tigaie cu puţin ulei (le poţi pune şi pe grătar). Speli carnea şi o toci. Cureţi ceapa şi o toci.
Căleşti carnea împreună cu ceapa, adaugi sare, piper şi mărarul tocat mărunt. Laşi compoziţia să se răcească. După ce s-a răcit, adaugi ouăle în compoziţie.
Intr-o tavă, aşezi un strat de felii de vinete, apoi pui peste ele un strat de carne. Mai pui un strat de vinete, unul de carne şi, la final, un strat de vinete.
La final, aşezi deasupra roşiile tăiate felii şi presari pătrunjel verde tocat. Coci musacaua la cuptor timp de 20 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!