Musca de vinete cu rosii si carne
PrinteazaMusca de vinete cu rosii si carne din: vinete, carne tocată după gust, ceapa, rosii, oua, sare, vin, ulei, nucsoara, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 vinete
- 350g carne tocată după gust
- o ceapă
- 2-3 roşii
- 3 ouă
- sare
- 100 ml vin
- ulei
- un praf nucşoară
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Vinetele spălate se taie rondele care,se presară cu sare. Intr-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa, se adaugă carnea si se lasă pe foc 10 minute.
Se toarnă vinul si se fierbe 10 minute. Apoi, se potriveşte gustul de sare, nucşoară, se adaugă pătrunjelul tocat si un ou.
Se asază într-o tavă straturi de vinete şterse de apă pe care şi-o lasă si carne.
Ultimul strat trebuie să fie de rondele de roşii, peste care se toarnă cele 2 ouă bătute.
Se toarnă apă până la jumătatea umpluturii si se dă vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.
Musca de vinete cu rosii si carne
Pofta buna!