Muschi afumat cu dovleac si hrean
PrinteazaMuschi afumat cu dovleac si hrean din: muschi impanat afumat, piper, ulei, dovleac, ceapa, frunze de dafin, suc de mere, supa, verdeata, hrean, sare.
- 1 kg muschi impanat afumat
- piper
- 2 linguri ulei
- 600 g dovleac
- 200 g ceapa frantuzeasca
- 2-3 frunze de dafin
- 200 ml suc de mere
- 200 ml supa
- verdeata proaspata
- 50 g hrean proaspat
- sare
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală carnea, se şterge şi se piperează de jur împrejur. Se prăjeşte în ulei pe toate părţile şi se pune într-o tavă.
Se introduce la mijlocul cuptorului încins şi se coace 20 min. Se spală dovleacul, se taie felii şi se scot seminţele. Se taie pulpa bucăţele.
Se curăţă şi se taie jumătăţi ceapa franţuzească. Se adaugă la carne împreună cu bucăţile de dovleac, după prime¬le 20 min. de coacere.
Se adaugă foaia de dafin şi se stinge totul cu suc de mere şi supă. Se mai coace la cuptor 15-20 min. Se curăţă verdeaţa.
Se decojeşte hreanul şi se rade. Se scoate carnea din cuptor şi se lasă să se odihnească puţin. Se sărează şi se piperează garnitura de dovleac. Se taie carnea felii şi se aşază pe patul de dovleac. Se garniseşte cu verdeaţă şi hrean.
Muschi afumat cu dovleac si hrean
Pofta buna!