Muschi alb rafinat
PrinteazaMuschi alb rafinat din: muschi de porc, morcovi, porumb, seminte de pin, seminte de dovleac, spanac, vin, unt, cimbru, rozmarin, sare, piper.
- 1 kg muşchi de porc
- 2-3 morcovi
- 1 conservă mică de porumb
- 50 g seminţe de pin
- 1 00 g seminţe de dovleac
- 100 g frunze de spanac
- 1 pahar cu vin alb
- 2 linguri cu unt
- cimbru
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea pe lung şi bate-o de câteva ori cu ciocanul de şniţele. Pune sare şi piper şi dă la rece.
Opăreşte morcovii întregi în apă cu sare şi taie-i bastonaşe delicate.
Intinde carnea, aşază un strat subţire de frunze de spanac opărit (sau dezgheţat), seminţe de pin, boabe de porumb şi seminţe de dovleac prăjite şi zdrobite în piuliţă.
Rulează strâns, leagă cu aţă alimentară şi prăjeşte ruloul în untul încins în care ai presărat cimbru şi rozmarin.
Pune-l într-o tavă, strecoară grăsimea rămasă, adaugă un pahar cu vin şi unul de apă şi dă la cuptorul încins.
Stropeşte din când în când şi ai grijă să-l întorci pentru a se pătrunde carnea pe toate părţile.
Scoate când s-a rumenit frumos şi taie după ce s-a răcorit.
Serveşte rulada alături de un piure de spanac şi avocado ori de broccoli cu un strop de brânză.
Muschi alb rafinat
Pofta buna!
Foarte bun!