Muşchi în bacon
PrinteazaMuşchi în bacon din: muschi de porc, bacon, untura, pere, morcovi, pastarnac, cimbru, sare, piper.
- 1,5 kg muschi de porc
- 6-8 felii de bacon
- 2 linguri cu untura (unt) topita
- 4 pere
- 5 morcovi
- 4 pastarnaci
- 2 linguri cu cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă bucata de carne şi dă-o cu un praf de sare, piper şi o linguriţă cu cimbru, înfăşoară baconul în jurul bucăţii de muşchi şi unge deasupra cu o parte din grăsimea topită.
Aşază carnea într-o tavă şi pune de jur împrejurul ei legumele şi fructele tăiate toate la aproximativ aceeaşi lungime, presară restul de cimbru, un pic de piper proaspăt măcinat şi toarnă restul de grăsime.
Pune tava în cuptorul încins, la foc mai mare, pentru o jumătate de oră, apoi redu focul şi lasă alte 45 de minute sau până ce carnea s-a frăgezit, iar perele s-au caramelizat.
Scoate tava din cuptor, acoperă cu o folie şi lasă un sfert de oră înainte de a felia bucata de carne.
Muşchi în bacon
Pofta buna!