Muschi de caprioara umplut cu smochine
PrinteazaO reteta de muschi de caprioara umplut cu smochine din: muschi de caprioara, ou, smochine, varza rosie, nuci, ulei de masline, suc de portocale, rosii cherry, portocala, aluat, vin rosu, sos demi glace, unt, sare, piper si scortisoara.
- 400 g muschi de caprioara
- 1 ou
- 150 g smochine
- 300 g varza rosie
- 50 g nuci
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml suc de portocale
- 2 rosii cherry
- 1 portocala
- aluat pentru placinta
- 50 ml vin rosu
- sos demi-glace
- putin unt
- sare
- piper
- scortisoara
Mod de preparare:
Muschiul de caprioara se tine 24 de ore la frigider, intr-un bait pregatit din vin rosu, morcov, ceapa, usturoi si plante aromatice. Se scoate din bait, se taie pe lung, se umple cu jumatati de smochine, se leaga cu sfoara si se da la cuptor.
Varza se marineaza in suc de portocale si felii de portocale, ulei de masline, sare, piper si scortisoara cel putin 2 ore, apoi se caleste si se scoate portocala.
Se intinde 1/2 de felie de aluat, se repartizeaza varza, se presara nucile si se unge cu unt topit si cu ou batut. Se da la cuptor intr-o tava unsa cu unt.
Se topeste unt intr-o tigaie, se stinge cu vin si se inglobeaza sosul demi-glace. Muschiul se scoate din cuptor si se trage in tigaie cu sos.
In alta tigaie se prajesc in unt cu ulei smochinele ramase. Se scot rulourile de varza si se taie. Muschiul se taie felii pe diagonala. Se monteaza pe farfurie.
Muschi de caprioara umplut cu smochine
Pofta buna!